

Program: EQUASS 2018 consultant training part 2 (Vilnius 2017)

Day 4 (20 April 2017)

| | Morning (09.00 – 13.00) |
|-----------------|--|
| 09.00 – 10.00 | 4 Presentations by the participants (10 minutes + 5 minutes feedback) (4 x 15 minutes) (by Guus van Beek) |
| 10.00 | Coffee break |
| 10.15 – 11.15 | 4 Presentations by the participants (10 minutes + 5 minutes feedback) (4 x 15 minutes) (by Guus van Beek) |
| 11.15 – 12.00 | Scope and of social services (by Michael Crowley) (75 minutes) |
| 12.00 – 13.00 | Fundamental Human Rights and Ethics (by Guus van Beek) (60 minutes) |
| 13.00 – 14.00 | Lunch |
| | Afternoon (14.00 - 17.00) |
| 14.00 – 15.00 4 | Presentations by the participants (10 minutes + 5 minutes feedback) (4 x 15 minutes) (by Guus van Beek) |
| 15.00 | Coffee break |
| 15.15 – 16.45 | Person Centered Approach and Concepts of Quality of Life (by Geir Moen) (90 minutes) |
| 16.45 – 17.00 | Evaluation of the day (15 minutes) |
| Note: | <i>in the period 15.15 and 17.00 there will be 10 minutes individual interviews between Guus van Beek and participants. (10 minutes per interview)</i> |

Avenue des Arts 8 c/o CCI, 1210 Brussels, Belgium, rer. +3202 /36 54 44 equass@equass.be



_

Day 5 (21 April 2017)

Morning (09.00 - 13.00)

| 09.00 – 10.30 workshop | Leadership and management concepts (Presentation and worked out by Michael) (90 minutes) |
|---------------------------|--|
| 10.30 | Coffee break |
| 10.45 – 12.30 | Continuous improvement and Involvement of staff (by Guus van Beek) (75 minutes) |
| 12.30 - 13.00 | The EQUASS Challenge (30 minutes) |
| 13.00 - 14.00 | Lunch |
| | Afternoon (14.00 - 17.00) |
| 14.00 – 15.30 | Participation and empowerment (by Geir Moen) (90 minutes) |
| 15.30 – 16.00 | Evaluation of the 2 days training (30 minutes) |
| Note: | in the period 14.00 and 15.300 there will be 10 minutes individual interviews between Guus van Beek and participants. (10 minutes per interview) |

